Susret zastupnice Zovko s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem

Zagreb, 25. rujna 2017. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko održala je u ponedjeljak radni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

 Tijekom susreta razgovarali su o zajedničkim aktivnostima i inicijativama hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, a jedna od tema bila je i potpora Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu, priopćio je u utorak Ured zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko.

Sudionici sastanka su izrazili nadu da će BiH što prije odgovoriti na Upitnik Europske komisije kako bi se ostvario preduvjet za razmatranje zahtjeva za dobivanje statusa kandidata za članstvo u Uniji.

Osvrnuli su se i na govor predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na Općoj skupštini UN-a kojim je želio skrenuti pažnju međunarodne javnosti na važnost ispravne primjene ustavne jednakopravnosti tri konstitutivna naroda, što je preduvjet za punu funkcionalnost i stabilnost države.

Zastupnica Zovko je najavila je održavanje kulturnog događaja  u Europskom parlamentu početkom prosinca pod nazivom “Europska Bosna i Hercegovina: kulturna raznolikost i pomirenje”, koji će organizirati hrvatski zastupnicu u Europskom parlamentu i stalni izvjestitelj za Bosnu i Hercegovinu zastupnik Cristian Dan Preda.

“Ovaj događaj izvrsna je prilika da se prenese pozitivna poruka stavljajući u središte kulturu zemlje, njezinu raznolikost i njezin doprinos pomirenju. Kultura je najučinkovitiji alat za pomirenje u Bosni i Hercegovini i jedan od najboljih alata za prenošenje poruke europske Bosne i Hercegovine koju bismo željeli vidjeti ulaskom u EU”, istaknula je Zovko.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja