Usvojena Rezolucija Europskog parlamenta o nacrtu Općeg proračuna Europske unije za financijsku godinu 2018.

Strasbourg, 25. listopada 2017. – Na današnjoj plenarnoj sjednici usvojena je Rezolucija Europskog parlamenta o nacrtu Općeg proračuna Europske unije za financijsku godinu 2018.

U sklopu nacrta Općeg proračuna usvojeno je i mišljenje Odbora za vanjske poslove (AFET) u kojem se zastupnici protive predloženom smanjenju sredstava u iznosu od gotovo 90 milijuna eura za potporu političkim reformama na Zapadnom Balkanu u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Zastupnica Zovko je u svojim usvojenim amandmanima, u sklopu mišljenja AFET, pozvala na aktivniji i usredotočeniji angažman Europske unije na Zapadnom Balkanu te naglasila važnost potpore u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u provedbi ključnih institucionalnih i gospodarskih reformi u državama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama za članstvo.

U usvojim amandmanima Zovko je istaknula i kako gubitak financijske potpore u provedbi reformi te perspektive za članstvo u EU u državama Zapadnog Balkana otvara mogućnost utjecaja trećih zemalja na države Zapadnog Balkana, što bi u konačnici dovelo u pitanje stabilnost i sigurnost cijele regije.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja