Zovko na 66. Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu

Bruxelles, 6.veljače 2018. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u četvrtak će u Washingtonu sudjelovati na 66. Nacionalnom molitvenom doručku na kojem će uz predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa, sudjelovati članovi Kongresa, vladini dužnosnici i čelnici diljem Sjedinjenih Američkih Država, politički lideri i diplomati iz više od 140 zemalja svijeta.

Osim sudjelovanja na molitvenom doručku, Zovko će u sklopu svog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama održati sastanke s visokim dužnosnicima u američkoj administraciji te će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u Washingtonu.

Prvi nacionalni molitveni doručak održan je 1942. godine u Washingtonu za vrijeme predsjednika Eisenhowera, a od tada se održava svakog prvog četvrtka u veljači i okuplja oko 3 000 sudionika.

Svake godine, uz predsjednika SAD-a, prisutnima se obrati i glavni govornik čije je ime nepoznato do samog doručka. Neki od glavnih govornika koji su govorili na prethodnim molitvenim doručcima bili su: Majka Terezija (1994), Bono Vox (2006), Tony Blair (2009), Dr. Ben Carson (2013) i Barry Black (2017).

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja