Zovko u Mostaru s mladim studentima prava ELSA

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko danas je boravila u Mostaru u posjetu ELSA-i Mostar gdje je sudjelovala na seminaru pod nazivom „Pravo, financije i diplomacija“.

ELSA-e Mostar je neprofitna i nevladina organizacija studenata prava i mladih pravnika, a koja  okuplja studente Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić te pruža profesionalnu obuku svim studentima i mladim pravnicima, kao i nezamjenjivo praktično iskustvo preko različitih akademskih natjecanja.

Zovko je studentima iznijela svoja iskustva o funkcioniranju Europske unije i ostalih međunarodnih institucija govoreći o svom radu u diplomaciji i u Europskom parlamentu, kao i o teorijskim i praktičnim mogućnostima koje se pružaju građanima članstvom Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

  1. i 2018. godine  kao zastupnica u Europskom parlamentu aktivno je radila na pitanjima razvojne, vanjske i sigurnosne politike EU-a te na podršci BiH u njezinim aspiracijama za članstvo u EU.

Također, govorila je o temama i državama na kojima radi kao izvjestiteljica u ime Europske pučke stranke, točnije o migrantskoj krizi i Globalnom kompaktu za migracije, te o Azerbajdžanu i Čileu. Kako bi se bolje upoznala s temama Zovko je posjetila Azerbajdžan i Čile te brojna krizna žarišta gdje su zabilježene humanitarne katastrofe i brojna kršenja ljudskih prava.

Također, osvrnula se na aktivnosti u Nepalu gdje je imenovana voditeljicom promatračke misije EU-a za izbore za Zastupnički dom i pokrajinske skupštine. O Nepalu i drugim temama Zovko je podijelila svoja iskustva i saznanja sa studentima što je potaknulo zanimljivu raspravu.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja