Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u službenoj posjeti Indoneziji

Bruxelles, 14. svibnja 2018. – Nakon jučerašnjeg napada na kršćansku manjinu u Indoneziji, zastupnica Zovko izrazila je duboko žaljenje zbog gubitka nevinih života te je osudila ovaj terorističkim čin.

Podsjetimo, zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, boravila je od 7. do 9. svibnja u posjeti Indoneziji u sklopu izaslanstva Odbora za vanjske poslove (AFET) Europskog parlamenta.

Izaslanstvo, predvođeno predsjednikom Odbora AFET, Davidom McAllisterom (EPP, Njemačka), uz zastupnicu Zovko, sačinjavali su i Cristian Dan Preda (EPP, Rumunjska), Doru Frunzulica (S&D, Rumunjska), Juan Fernando Lopez Aguilar (S&D, Španjolska), Wajid Khan (S&D, Ujedinjena Kraljevina) i Urmas Paet (ALDE, Estonija).

Izaslanstvu AFET-a pridružili su se i članovi Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s državama jugoistočne Azije i Zajednicom naroda jugoistočne Azije (ASEAN). Izaslanstvo ASEAN-a uz predsjedatelja delegacije, Wernerom Langeom (EPP, Njemačka), sačinjavali su Jeroen Lenaers (EPP, Nizozemska), Burkhard Balz (EPP, Njemačka), Peter Kouroumbashev (S&D, Bugarska), Barbara Lochbihler (Zeleni, Njemačka) i Barbara Kappel (ENF, Austrija).

Zastupnici su se sastali s visokim vladinim dužnosnicima, predstavnicima indonezijskog parlamenta i civilnog društva te gospodarstvenicima kako bi procijenili odnose s Europskom unijom te raspravljali o daljnjim koracima produbljivanja suradnje između EU-a i Indonezije.

Tijekom posjete Indoneziji zastupnici su se susreli i s članovima Odbora stalnih predstavnika pri ASEAN-u kao i s glavnim tajnikom te organizacije, Datom Lim Jock Hoiem kako bi dali potporu daljnjem jačanju partnerstva između EU-a i ASEAN-a.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja