Zovko u Karlovcu na okruglom stolu „Izbori za Europski parlament 2019.“

Bruxelles / Karlovac, 18.svibnja 2018. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko danas je boravila u Karlovcu u posjeti Razvojnoj agenciji karlovačke županiji gdje je sudjelovala na panel diskusiji pod nazivom „Izbori za Europski parlament 2019.“.

Panel diskusiju su uvodnim govorima otvorili gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, direktor Razvojne agencije Karlovačke županije Viktor Šegrt i voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj Violeta Staničić.

Tijekom izlaganja, zastupnica Zovko istaknula je važnost Europskog parlamenta, kao jedinog transnacionalnog parlamenta na svijetu, te ključna institucija za oblikovanje politika Europske unije po pitanjima migracija, zapošljavanja, zaštite potrošača, klimatskih promjena, regionalnog razvoja, poljoprivrede, itd. Nadalje, zastupnica je naglasila zabrinjavajući porast populizma, uspona radikalnih političkih opcija, te propagande koje su protivne temeljnim europskim vrijednostima.

Zaključno, zastupnica Zovko je naglasila kako su nadolazeći izbori za Europski parlament 2019. od ključne važnosti za daljnje oblikovanja politike Europske unije i nastavak borbe s problemima s kojima se EU suočava.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja