Zovko: Mehanizam Unije za civilnu zaštitu – zaštita u službi građana

Bruxelles / Split, 10.srpnja 2018. – U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu, Željane Zovko jutros je u hotelu Park u Splitu održana konferencija na temu “Mehanizam Unije za civilnu zaštitu – Zaštita u službi građana” na kojoj su se okupili svi relevantni akteri s područja civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, a kako bi raspravljali o novom unaprijeđenom Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu, uspostavi instrumenta rescEU, kao i postignućima i potrebama lokalnih organizacija civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Na konferenciji je sudjelovao Christos Stylianides, povjerenik Europske komisije odgovoran za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, državni tajnik u MORH-u—u Zdravko Jakop, župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Dragan Lozančić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu Hercegovačko-neretvanske županije Eugen Ćubela.

“Dolazak povjerenika Stylianidesa u Split te njegovi razgovori s ministrom Božinovićem, uspostavljenim kontaktima sa gradskim i županijskim vlastima, kao i sve prezentacije koje smo danas čuli od nadležnih službi iz sustava civilne zaštite približiti će građanima novi instrument rescEU, koji je upravo i namijenjen njima” naglasila je zastupnica Zovko.

Podsjetimo kako se zastupnica Zovko kako izvjestiteljica za mišljenje o Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu u ime Odbora za razvoj (DEVE) snažno zalagala za usvajanje ovog izvješća u obliku koji će biti u interesu Republike Hrvatske i njezinih građana, a današnja konferencija je plod njezinog višemjesečnog rada u Europskom parlamentu koja je imala za cilj predstaviti mogućnosti koje će biti dostupne kroz korištenje ovog instrumenta.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja