Izaslanstvo Europske pučke stranke (EPP) u Sarajevu

Bruxelles / Sarajevo, 30. – 31. kolovoza 2018. – Pod vodstvom potpredsjednika Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) zaduženog za proširenje i mediteransku politiku Andreya Kovatcheva, u Sarajevu se 30. i 31. kolovoza 2018. okupilo službeno izaslanstvo Kluba EPP-a. Članove službenog izaslanstva čine potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta te Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom Dubravka Šuica, predsjednik izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru EU – Makedonija Alojz Peterle, koordinator Europske pučke stranke u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta Cristian Dan Preda, član parlamentarnog Odbora za međunarodnu trgovinu Adam Szejnfeld te članica Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom Željana Zovko.

Posjet je organiziran u svrhu prikupljanja informacija iz prve ruke u pogledu političkih, ekonomskih i sigurnosnih pitanja u BiH, neposredno pred izbori koji će se održati u listopadu iste godine.

Prvoga dana susreta izaslanici su se sastali sa zamjenikom šefa delegacije EU u BiH, Khaldounom Sinnon, nakon kojeg je uslijedio sastanak sa članom predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem te glavnim tajnikom HDZ BiH Marinkom Čavarom. Za vrijeme službenog ručka obavljen je sastanak sa predstavnicima političke organizacije Konrad Adenauer Stiftung & International Republican Institute, dr. Karstenom Dummelom i Borislavom Spasojevićem. U popodnevnim satima izaslanstvo se sastalo sa predstavnicama parlamenta BiH, Mladenom Bosićem i Safetom Softićem i predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Iste večeri izaslanstvo se sastaje s delegacijom ambasadora u BiH, Khaldounom Sinno, Avgustinom Tzvetkov, Ivanom Del Vechio, Emanuelom Suprowicz, Danom Manuelom Constantinescu i Zoricom Bukinac.

Drugi dan održava se sastanak sa predstavnicima političkih stranaka BiH, Partija Demograskog Progresa (Branislav Borenović), HDZ 1990 (Ilija Cvitanović) i Srpska Demokratska Partija (Vukota Govedarica i Stevan Salatić).

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja