Zovko sudjeluje na sastanku Europske pučke stranke u Beču

Bruxelles / Beč, 7. rujna 2018. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjeluje ovog tjedna na sastanku Europske pučke stranke u Beču na kojem se raspravlja o novoj pravednosti u Europi – poduzimanju mjera za suočavanje s izazovima digitalizacije i globalizacije, osiguranju pravednosti po pitanju oporezivanja, povećanja konkurentnosti i blagostanja u Europi.

Uz zastupnike EPP-a, na sastanku u Beču sudjeluju austrijski kancelar Sebastian Kurz, austrijski ministar za europske poslove Gernot Blümel, povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovora o proširenju Johannes Hahn, povjerenica za digitalnu ekonomiju i društvo Mariya Gabriel, glavni pregovarač Europske unije za Brexit Michel Barnier, predsjednik španjolske Narodne stranke Pablo Casado.

„Pravednost nam nije potrebna samo u Europskoj uniji, među njezinim državama članicama, već nam je pravednost potrebna i u pregovorima za proširenje Europske unije na države Zapadnog Balkana a sve s ciljem davanja realne perspektive za članstvo. U konačnici realna perspektiva imala bi za posljedicu provedbu ključnih institucionalnih i strukturnih reformi u tim državama“, naglasila je zastupnica Zovko.

Tijekom današnjeg panela s povjerenikom Hahnom, na kojem je govorio o daljnjim koracima i rješenjima na Zapadnom Balkana, Zovko je istaknula kako se u predloženim rješenjima mora uključiti interese svih zajednica u svrhu otklanjanja blokada koje drže Zapadni Balkan od daljnjeg napretka u integracijama ka EU.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja