Odbor za razvoj usvojio amandmane zastupnice Zovko

Strasbourg, 12. studenog 2018. – Na posljednjoj sjednici Odbora za razvoj (DEVE) usvojeni su amandmani zastupnice Zovko u sklopu Mišljenja DEVE-a o prijedlogu Uredbe o uspostavi Okvirnog programa za istraživanja i inovacije pod nazivom “Obzor Europa”.

Obzor Europa  deveti je Okvirni program Europske unije za istraživanje i inovacije, a bit će aktivan u sljedećoj financijskoj perspektivi 2021. – 2027. godine.

Nadovezujući se na prethodne uspjehe kao i spoznaje iz prethodnih razdoblja, cilj programa “Obzor Europa” je ojačati znanstvene i tehnološke temelje Europske unije, potaknuti njezinu konkurentnost te pripremiti Uniju za preuzimanje vodeće uloge u suočavanju s izazovima 21. stoljeća.

Zastupnica Zovko u svojim je amandmanima naglasila značaj Programa “Obzor Europa”  za Odbor za razvoj zbog doprinosa provedbi ciljeva održivog razvoja, budući da se sve više prepoznaje važnost uloge istraživanja i inovacija u rješavanju društvenih i ekonomskih izazova u zemljama u razvoju.

 

 

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja