Zovko sudjelovala u misiji pododbora DROI u Rimu kako bi razgovarala o migracijama u EU

Brussels, 5. ožujka 2019. godine

 

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko boravila je u Rimu od 27. veljače do 1. ožujka 2019. godine kao članica izaslanstva Potpovjerensta za ljudska prava Europskog parlamenta. Svrha ovog službenog posjeta bila je procijeniti situaciju s migrantima i izbjeglicama u Italiji.

 

Članovi izaslanstva su se susreli s nadbiskupom Paulom R. Gallagherom, Tajnikom Svete stolice za odnose s državama, s kojim su imali konstruktivan razgovor o različitim aspektima migracije i o najnovijim papinim izjavama o potrebi fokusiranja na obvezu integriranja.

 

Zastupnicu Zovku posebno se dojmio rad zajednice Sant Egidio koja osigurava humanitarne koridore za najosjetljivije skupine izbjeglica, čime se bori protiv trgovine migrantima, te pomaže migrantima da se integriraju organiziranjem edukacije i poticanjem prihvaćanja kulturoloških vrijednosti života u Europskoj uniji. Izaslanstvo je izrazilo divljenje radom organizacija civilnog društva, koje pomažu migrantima i izbjeglicama u okružju u kojem se susreću sa sve više izazova.

 

Članovi izaslanstva susreli su se i s predstavnicima talijanske Vlade, kao što su zamjenik ministra vanjskih poslova Emanuela Del Re (sastankom predsjedavala Zovko), visokorangiranim dužnosnicom Ministarstva unutarnjih poslova, županicom Gerardom Pantaloni i predsjednicima odbora za vanjske poslove, migracije i ljudska prava Zastupničkog doma i Senata.

 

Pored zastupnice Zovko, članovi izaslanstva bili su: Antonio Panzeri (S&D), predsjednik Pododbora za ljudska prava i voditelj misije, Soraya Post iz Švedske (S&D), Barbara Lochbihler iz Njemačke (Stranka zelenih) i britanska barunica Nosheena Mobarik (ECR).

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja