Zovko: Rimac treba poslužiti kao primjer europske potpore istraživanju i razvoju.

Strasbourg, 17. travnja.

Europski je parlament na današnjoj plenarnoj sjednici održanoj u Strasbourgu usvojio Izvješće o programu Obzor Europa. Zastupnica Željana Zovko, izvjestiteljica za mišljenja Odbora za razvoj ispred EPP-a, pozdravila je ovaj rezultat.

Zovko je naglasila da je cilj program Obzor Europa otvarati mogućnosti za financiranje, uspostavljanje i održavanje inkluzivnih društava pružanjem potpore lokalnim izumiteljima, poduzetnicima industrijalcima.

EU bi se, po mišljenju zastupnice Zovko, trebala usmjeriti na projekte kao što je Rimac Industries. Naime, mladi hrvatski poduzetnik Mate Rimac ostvario je svoj san osnovavši poduzeće za proizvodnju električnih superautomobila. Rimčevi zadivljujući proizvodi pobrali su svjetsku slavu, ali i više od toga – otvorili su stotine novih radnih mjesta i tako potaknuli gospodarstvo u Hrvatskoj.

Lokalni izumitelji svakako trebaju iskoristiti financijsku potporu EU-a, kao što je program Obzor Europa, koji pokreće konkurentnost u okviru EU-a, te ulagati u istraživanje i razvoj, pišući svoju vlastitu priču o uspjehu.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja