Zastupnica Zovko čestitala blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca

Danas se u Hrvatskoj i svijetu obilježava blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, a tim povodom je zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko uputila čestitku svim vatrogascima koji svojim nesebičnim zalaganjem i hrabrošću svakodnevno štite i spašavaju ljudske živote.

“U povodu blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, želim čestitati svim vatrogascima koji svojom hrabrošću i požrtovnošću štite ljudske živote i obavljaju ovaj humani poziv. Današnji dan mi je jako bitan jer sam u okviru svog rada sudjelovala u izradi izvješća Mehanizma za civilnu zaštitu i RescEU koji su iznimno važni za Republiku Hrvatsku budući da je Hrvatska prije dva ljeta bila jedna od najpogođenijih država šumskim požarima. Također, u Splitu sam organizirala konferenciju s ciljem razvijanja svijesti o novom Mehanizmu i prevenciji požara na kojoj je sudjelovao i povjerenik Stylianides. U Zagrebu sam također govorila o učinkovitosti i fleksibilnosti ovog Mehanizma i RescEU-a i što on sve donosi Republici Hrvatskoj u vidu poboljšane prevencije i pripravnosti te kolektivnog kapaciteta reakcije.  Još jednom svim vatrogascima od srca čestitam njihov dan! ”

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja