Zovko na Saboru Žena EPP-a u Beču

Beč, 19. listopada 2019.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je 18. i 19. listopada na Saboru Žena EPP-a u Beču. Žene EPP-a zalažu se za unapređenje političke emancipacije žena u Europi i promoviranje pitanja od značaja za žene, kao što su rodna jednakost na tržištu rada i žensko poduzetništvo.

 

Glavna tema Sabora bila je “Ženske vizije za bolju Europu”. Sudionice su razgovarale o aktivnostima novog sastava Komisije i politikama EPP-a u zaključnim rezolucijama, te sačinile viziju od 10 stavki za mandat do 2024. godine, čiji je fokus na održivom kontinentu i održivom planetu, politikama EU-a o rodnoj jednakosti, inkluzivnom digitalnom društvu i gospodarstvu i integraciji, te raznolikosti naših društava i ekonomija.

 

Sabor je otvorila predsjednica Žena EPP-a Doris Pack. Zovko je sudjelovala na okruglom stolu s drugim političarkama, na kojem su iznijele ideje za bolju Europu. Neke od  govornica na Saboru bile su bivša austrijska ministrica za žene, obitelj i mlade, Juliane Bogner-Strauss, zamjenica predsjednika Europskog parlamenta Mairead McGuinness, sadašnja povjerenica za digitalnu ekonomiju i društvo i buduća povjerenica  za inovacije i mlade Mariya Gabriel, te nova dopredsjednica Komisije Dubravka Šuica.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja