Zovko imenovana izvjestiteljicom za Azerbajdžan

Strasbourg, 24. listopada 2019.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko imenovana je za stalnog izvjestitelja Europskog parlamenta za Azerbajdžan. U novoj ulozi Zovko će zastupati Europski parlament u bilateralnim odnosima s Azerbajdžanom te pomno pratiti politički, ekonomski i društveni razvoj te zemlje.

Tijekom prošlog mandata, Zovko je iskazala interes za odnose EU i Azerbajdžana sudjelujući radu Odbora za parlamentarnu suradnju EU i Azerbajdžana kao izvjestitelj u sjeni za Izvješće Europskog parlamenta o preporukama za pregovore na sveobuhvatni sporazum između EU-a i Azerbajdžana.

Azerbajdžan je važan strateški, energetski i trgovinski partner Europskoj uniji te dio Europske politike susjedstva (ENP) i Istočnog partnerstva (EaP) unutar okvira Zajedničke vanjske i sigurnosne politike Unije. Europska unija nastavlja podupirati stabilnost, građenje mira, prevenciju i rješavanje sukoba na Južnom Kavkazu kroz bilateralne sastanke s Azerbajdžanom i razvojem dijaloga s ostalim zemljama u susjedstvu.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja