Zovko: „Kada će se implementirati rezolucije Europskog parlamenta u Bosni i Hercegovini?“

Bruxelles, 28.01.2020.

 

Zastupnica Željana Zovko sudjelovala je u utorak 28. siječnja 2020. godine u razmjeni mišljenja s predsjedavajućima parlamenata zemalja Zapadnog Balkana tijekom Summita predsjedavajućih Zapadnog Balkana u Europskom parlamentu. Predsjedavajući parlamenata iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije raspravljali su s članovima Odbora za vanjske poslove o europskim mogućnostima zemalja Zapadnog Balkana.

 

Tijekom rasprave, zastupnica Zovko je kao pregovarač EPP-a za Rezoluciju o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji naglasila nadu kako će tijekom predsjedanja Vijećem EU, Republika Hrvatska imati značajnu ulogu u procesu otvaranja pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Tom prilikom istaknula je kako sve zemlje Zapadnog Balkana djeluju slušajući preporuke Europskog parlamenta, osim Bosne i Hercegovine.

 

„Što se događa s Bosnom i Hercegovinom, imamo četiri rezolucije Europskog Parlamenta koje se tiču Bosne i Hercegovine, što se događa s milijun hrvatskih građana koji žive u Bosni i Hercegovini?“, upitala je Zovko.

Video možete pogledati u nastavku:

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja