Zastupnica Zovko čestitala Međunarodni dan žena

Split, 08.ožujka 2020.

U nastavku pročitajte čestitku zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena:

„ Međunarodni dan žena je dan koji slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Dan žena je dan slavlja, ali i prilika da se skrene pažnja na gorući problem društva, a to je neravnopravnost između žena i muškaraca. Borba za ravnopravnost je i dalje svuda oko nas u svakoj sferi života i nužno je da cjelokupno društvo bude podloga za jednakopravan status žena.

Zastupljenost žena u Europskom parlamentu u ovom mandatu je 40% ( na 705 zastupnika je 278 žena) i to je opipljiv napredak u odnosu na prethodne godine, što dokazuje kako Europska unija i njene države članice budno rade na povećanju ravnopravnosti žena i njihovom uključivanju u sve segmente društva.

Europska unija  nastavlja raditi na svojim prioritetima u području ravnopravnosti, a to su veća uključenost žena na tržište rada, veća potpora ženskom poduzetništvu, smanjenje razlika u plaćama koja trenutno iznosi 16 % , a na razini RH 13%  i mirovinama čija razlika iznosi 37 % među spolovima.

Zapamtimo kako je uspjeh svake zajednice mjerljiv kroz uključenost i ravnopravnost žena u svim njezinim aspektima. Nastavimo raditi na poboljšanju ženskih prava, budimo podrška jedna drugoj te vlastitim djelovanjem osigurajmo boljitak i veći napredak generacijama koje tek dolaze.  

 SRETAN MEĐUNARODNI DAN ŽENA! “

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja