Zovko uputila čestitku mons. Ivanu Štironji povodom njegovog zaređenja za novog biskupa Kotorske biskupije

Bruxelles/ Mostar, 8. travnja 2021. godine

U katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru održano je svečano misno slavlje na kojem je za novog biskupa Kotorske biskupije službeno zaređen mons. Ivan Štironja. Tim povodom, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko uputila je čestitku novom kotorskom biskupu, mons. Ivanu Štironji, a koju možete pročitati u nastavku:

Preuzvišeni oče biskupe,

 s velikom radošću sam primila vijest da Vas je papa Franjo u prosincu imenovao novim kotorskim biskupom te da Vas je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uz suposvetitelje, barskog nadbiskupa mons. Roka Gjonlleshaja i mostarsko-duvanjskog biskupa Petra Palića na svečanom misnom slavlju u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru jučer službeno i zaredio.

 Kroz svoju crkvenu službu ste pokazali izuzetnu snagu, hrabrost i odlučnost u širenju katoličke vjere diljem svijeta i u snalaženju s brojnim izazovima koje Crkva proživljava. Sigurna sam da ćete i u novoj ulozi s jednakom posvećenošću nastaviti promicati nauku Crkve i pastoralnog služenja na dobrobit hrvatskog naroda u Crnoj Gori te aktivno raditi na jačanju njihovog katoličkog identiteta.

 

Želim Vam sve najbolje u obavljanju nove službe uz obilje Božje providnosti i blagoslova!

 

Uz izraze dubokog poštovanja,

 Željana Zovko,

 zastupnica u Europskom parlamentu

 

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja