[Najava] Zovko na II. međunarodnom susretu katoličkih političara u Madridu

Bruxelles, 2. rujna 2021. godine

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovat će krajem ovog tjedna na II. međunarodnom susretu katoličkih političara, koji se u organizaciji Latinoameričke akademije katoličkih vođa i Zaklade Konrad Adenauer održava u Madridu.

Zovko će zajedno s drugim istaknutim sudionicima iz Europe i Amerike raspravljati o lekcijama iz pandemije COVID-19 i rješavanju izazova u postpandemijskom razdoblju, a također će govoriti o značaju kršćanskog morala u ozračju političkog lobiranja, u okviru panela o njegovanju kulture susreta u političkom životu za dobrobit građana.

Naglasak trodnevne konferencije je na analizi lekcija globalne zdravstvene krize i poticanju dijaloga o promicanju kulture susreta i katoličke misli u političkom životu između dionika iz različitih zemalja, a okupit će preko 70 sudionika iz 18 zemalja, uključujući talijanskog kardinala i državnog tajnika Svete Stolice Pietra Parolina, madridskog nadbiskupa Carlosa Osora, bivšeg predsjednika Kostarike Miguela Ángela Rodrígueza Echeverríju, potpredsjednicu Povjerenstva za ljudska prava talijanskog Senata Paolu Binetti, glavnog tajnika Europske pučke stranke Antonija Lópeza-Istúriza, talijanskog političara i člana Europske akademije znanosti i umjetnosti Rocca Buttiglionea i druge javne dužnosnike.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja