Zovko poziva mlade: sutra je zadnji rok za prijavu na DiscoverEU

Bruxelles, 25. listopada 2021. godine

DiscoverEU inicijativa je Europske unije koja omogućava mladima u dobi od 18 do 20 godina da putujući željeznicom otkriju bogate prirodne ljepote, krajolike i raznoliku jezičnu i kulturnu baštinu Europske unije. Ovogodišnji natječaj je otvoren dva tjedna, a traje zaključno do sutra. Tim povodom, zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Željana Zovko istaknula je važnost i dobrobit ove inicijative za mlade ljude te ih pozvala da iskoriste ovu priliku za stjecanje uspomena za čitav život:

„Pozivam mlade da se prijave na DiscoverEU natječaj kojim će proputovati Europu, sklopiti poznanstva, upoznati druge kulture i jezike i steći neprocjenjivo iskustvo koje će doprinijeti njihovom daljnjem osobnom i profesionalnom razvoju”.

Podsjetimo, DiscoverEU daje priliku mladim građanima Europske unije u dobi od 18 do 20 godina da željeznicom proputuju Europu u periodu od 1 do 30 dana, u razdoblju od 1. ožujka 2022. do 28. veljače 2023. godine. Ovogodišnji natječaj traje zaključno do 26. listopada u 12:00, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice u nastavku https://europa.eu/youth/discovereu/apply_en .

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja