Zovko će u ime Kluba zastupnika EPP-a pregovarati na izvješću o Novom europskom Bauhausu

Bruxelles, 25. studenoga 2021. godine

Zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Željana Zovko imenovana je izvjestiteljicom u sjeni ispred Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) za izvješće o Novom europskom Bauhausu.

Zovko kontinuirano radi na Novom europskom Bauhausu od samog početka te je doprinijela osnivanju prijateljske skupine zastupnika Europskog parlamenta za Novi europski Bauhaus. Kroz navedenu skupinu, Zovko aktivno prati rad Komisije oko ove inicijative, a sudjelujući na raznim događajima želi doprijeti do što većeg broja građana i osigurati što uspješniju provedbu Novog europskog Bauhausa na svim razinama.

„Novi europskim Bauhausom želimo unaprijediti svaki kutak svake države članice u našoj kulturno i jezično bogatoj Europskoj uniji. Ovim izvješćem pobrinut ću se da inicijativa Novi europski Bauhaus bude što dostupnija europskim građanima i da njezina provedba u Republici Hrvatskoj i ostalim državama članicama bude što sadržajnija i kvalitetnija, jer je to jedan od presudnih koraka za našu održivu i klimatski učinkovitu budućnost“ – zaključila je Zovko.

Podsjetimo, Novi europski Bauhaus inicijativa je Europske komisije za klimatski učinkovitu i održivu budućnost Unije. Spajajući svijet kulture i umjetnosti sa svijetom tehnologije i znanosti, Novi europski Bauhaus potiče obnovu i plansku gradnju te stvaranje ugodnih, estetskih, održivih i energetski učinkovitih životnih prostora koji će biti pristupačni i jednako dostupni svima.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja