Zovko se sastala s američkim senatorima Murphyjem i Tillisom nakon njihove misije na zapadnom Balkanu

Bruxelles, 22. travnja 2022. godine

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Željana Zovko sastala se danas u Europskom parlamentu s američkim senatorima Chrisom Murphyjem (D-Conn.) i Thomom Tillisom (R-N.C.). Američki senatori došli su u Bruxelles nakon trodnevne posjete Srbiji, Bosni i Hercegovini i Kosovu.

Svojim boravkom u Bruxellesu, američko izaslanstvo istaknulo je transatlantsku suradnju u vanjskim poslovima i sigurnosnim pitanjima. Zovko je pozdravila predanost izaslanstva odnosima EU-a i SAD-a. “EU i SAD su bliski geopolitički partneri. Dolaskom u Europski parlament neposredno nakon sastanaka na zapadnom Balkanu, izaslanstvo je istaknulo zajedničku transatlantsku ulogu u očuvanju stabilnosti i sigurnosti u regiji. Zahvaljujem senatorima na njihovoj potpori europskom putu država zapadnog Balkana” – naglasila je Zovko.

Kao izvjestiteljica EPP-a za odnose sa SAD-om i potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a koja koordinira odnose s američkim Kongresom, Zovko će boraviti u Washingtonu od 8. do 15. svibnja. Tijekom ovog posjeta, Zovko će održati bilateralne sastanke s članovima Senata i Zastupničkog doma te nastaviti razgovore o suradnji Europske unije i SAD-a u vanjskim poslovima i sigurnosnim pitanjima.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja