Zovko se u Washingtonu sastala s članovima think tanka Heritage Foundation

Washington, 16. svibnja 2022. godine

Tijekom svog posjeta Washingtonu, potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je na sastanku koji je organizirao Max Primorac, viši znanstveni suradnik za međunarodnu ekonomiju i inozemnu pomoć u Heritage Foundation-u.

Među ostalim sudionicima bili su Steve Pinkos, bivši zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost i direktor za unutarnju politiku potpredsjednika Mikea Pencea, Jim Richardson, bivši direktor Resursa za inozemnu pomoć SAD-a, Jacob Olidort, direktor Centra za sigurnost, American First Policy Institute, Nina Shea, viša suradnica i ravnateljica Centra za vjerske slobode na Hudson Institutu, Andrew Braun, menadžer za odnose s vladom na Allison Davis Institutu za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku i dr. Nile Gardiner, direktor Centra za slobodu Margaret Thatcher u think tanku Heritage Foundation.

Na sastanku se razgovaralo o europskoj i američkoj politici u vezi s Kinom i Rusijom, situaciji u Ukrajini i Europi nakon invazije Rusije te najnovijim zbivanjima u američkoj politici u svjetlu nadolazećih izbora. “Sastanak u Heritage Foundation-u pružio je sjajan uvid u političke prioritete SAD-a u ovom trenutku. U ovim izazovnim vremenima za našu europsku sigurnost, motivirajuće je čuti riječi podrške iz partnerskih zemalja. Zahvaljujem Maxu Primorcu što je organizirao sastanak i pomogao u planiranju mojih aktivnosti u Washingtonu”- navela je Zovko.

U završnom dijelu svoje misije, Zovko je otputovala u Chicago kako bi se susrela s tamošnjim civilnim društvom i hrvatskom zajednicom. Zovko je također u nedjelju nazočila hrvatskoj misi i obišla Meštrovićeve spomenike. “Ove prekrasne skulpture simboliziraju kulturnu vezu između EU-a i SAD-a” – naglasila je Zovko.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja