Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a Zovko u posjetu Washingtonu i Chicagu Washington

1. prosinca 2022. godine

Željana Zovko, potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a od 30. studenoga do 6. prosinca boravi u Sjedinjenim Američkim Državama u cilju osnaživanja transatlantske povezanosti kroz aktivnu parlamentarnu diplomaciju.

Zovko je u potpredsjedništvu Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu zadužena za odnose s američkim Kongresom. Tijekom misije u Washingtonu, Zovko će se sastati sa senatorima i članovima Zastupničkog doma iz Republikanske i Demokratske stranke. Pored toga, razmijenit će mišljenja s znanstvenim organizacijama poput CSIS, Atlantic Council i Heritage Foundation koji savjetuju zakonodavce o transatlantskim pitanjima.

1. prosinca će Zovko također sudjelovati na State & Nation Policy Summitu ALEC-a, američkom Vijeću za razmjenu zakonodavstva. Zovko je pozvana da govori na konferenciji Joint Federalism and International Relations, a svoje izlaganje će usredotočiti na odnose između EU i SAD-a te osnaživanje transatlantske povezanosti.

Kasnije ovog tjedna, Zovko se pridružuje izaslanstvu Europskog parlamenta za Transatlantski zakonodavni dijalog, a potom nastavlja posjet Chicagu gdje će se sastati s lokalnim vlastima i predstavnicima poslovne zajednice.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja