Zovko: Diskografska djelatnost izuzetno je važna za glazbenu industriju

Strasbourg, 15. veljače 2023. godine

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta Željana Zovko susrela se tijekom plenarne sjednice u Strasbourgu s članovima Hrvatske diskografske udruge.

Dopredsjednik Branko Komljenović i pravni savjetnik Mladen Milić upoznali su Zovko s novostima u radu Hrvatske diskografske udruge i u hrvatskoj glazbenoj industriji. Zovko je naglasila značaj diskografske djelatnosti za promicanje i napredak glazbene industrije te je istaknula svoju podršku diskografskoj djelatnosti i njezinom osnaživanju, osobito u kontekstu usklađivanja s pravnom stečevinom Europske unije.

Podsjetimo, Zovko u Odboru za kulturu i obrazovanje kontinuirano radi na osiguravanju napretka cjelokupnog kreativnog i kulturnog sektora te se redovito sastaje s predstavnicima industrije i raznih udruga iz Republike Hrvatske. Zovko također u Europskom parlamentu u sklopu svojih aktivnosti redovito organizira događaje kojima se promiče povijesna i kulturna baština Republike Hrvatske.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja