Zovko u Europskom parlamentu organizirala predstavljanje najnovijeg izvješća Zaklade Schuman

Bruxelles, 06. lipnja 2023. godine

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a i Odbora za vanjske poslove u Europskom parlamentu Željana Zovko organizirala je u Bruxellesu predstavljanje najnovijeg godišnjeg izvješća Zaklade Robert Schuman, a u čiji je sadržaj uključen i njezin autorski članak o preventivnoj diplomaciji.

Događaj je poslužio kao platforma za razmjenu mišljenja o trenutnim gospodarskim, političkim obrambenim i sigurnosnim izazovima kojima se Europa suočava te načinima za izgradnju snažnije i otpornije Europske unije. Uoči početka rasprave, uvodne govore su osim zastupnice Zovko održali i predsjednik zaklade Jean-Dominique Giuliani i generalna direktorica zaklade Pascale Joannin.

Podsjetimo, Zaklada Robert Schuman objavila je nedavno svoje izvješće o Europi i stanju Unije za 2023. godinu. U autorskom članku o preventivnoj diplomaciji, Zovko kao predlagateljica i izvjestiteljica za istoimeno izvješće u Odboru za vanjske poslove EP-a, ističe prijedloge i preporuke o tome kako EU može poboljšati svoje preventivno djelovanje u rješavanju zamrznutih sukoba diljem svijeta. Usvajanje spomenutog izvješća na nadležnom odboru i na plenarnoj sjednici EP-a se očekuje tijekom drugog dijela ove godine.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja