Zovko u Rimu moderirala panel o migracijama s ministrom Tajanijem te kardinalu Ravasiju poklonila svoju knjigu o Stepincu

Rim, 09. lipnja 2023. godine

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Željana Zovko boravila je proteklih dana u Rimu na Studijskim danima Kluba zastupnika EPP-a u EP-u. Zovko je sudjelovala na raspravama s crkvenim i europskim dužnosnicima o kršćanstvu i odgovornosti Europe u svijetu te položaju kršćanske demokracije u modernoj politici.

Drugog dana susreta, Zovko je predsjedala panelom o migracijama kao glavnom izazovu za današnju Europu. Na panel raspravi je sudjelovao i talijanski potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Antonio Tajani, a svi sudionici su prilikom razmjene mišljenja izrazili zadovoljstvo sinoćnjim postizanjem dogovora o novom Paktu o migracijama i azilu.

Zovko se u Vatikanu susrela i s talijanskim kardinalom i predsjednikom emeritusom Papinskog vijeća za kulturu i predsjednikom Papinskog povjerenstva za sakralnu arheologiju Gianfrancom Ravasijem. U razgovoru s kardinalom, Zovko je spomenula svoje aktivnosti u Odboru CULT i Radnoj skupini EPP-a za međukulturni i vjerski dijalog te istaknula da je u EP-u krajem ožujka organizirala konferenciju o blaženom Alojziju Stepincu. Pritom je kardinalu Ravasiju poklonila upravo iz tiska izašlu knjigu o konferenciji, koju je kardinal primio sa zadovoljstvom i dodao kako je predvodio misu za blaženog Stepinca u povodu obilježavanja Stepinčeva.

Zovko je u Vatikanu sudjelovala i na svetoj misi u bazilici sv. Petra pod vodstvom mons. Crociate i oca Prieta iz Vijeća biskupskih konferencija EU-a (COMECE).

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja