Zovko u Santiagu de Composteli na obilježavanju 25. obljetnice međukulturnog i vjerskog dijaloga Kluba zastupnika EPP-a

Santiago de Compostela, 3. prosinca 2023. godine

 

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovat će od 3. do 5. prosinca na obilježavanju 25. obljetnice međukulturnog i vjerskog dijaloga Kluba zastupnika EPP-a u Santiago de Composteli u Španjolskoj.

 

Trodnevni događaj će okupiti zastupnike, vjerske vođe i stručnjake koji će raspravljati o važnosti obrane slobode vjeroispovijesti i promicanja međuvjerskog dijaloga.

 

Zovko će u ponedjeljak predvoditi panel raspravu pod nazivom ‘Važnost i budućnost međureligijskog dijaloga: Dijalog u akciji’ koji će okupiti istaknute govornike, uključujući fr. Manuela Enrique Barriosa, glavnog tajnika Komisije biskupskih konferencija EU-a (COMECE); Fr. Oliviera Poquillona, ravnatelja École biblique iz Jeruzalema i bivšeg glavnog tajnika COMECE-a, Mohameda Ajana El Ouafija iz Islamske komisije Španjolske te Frédérique Ohayon, ravnateljicu Španjolske židovske zaklade i udruge Prijatelja Tel Aviva na Sveučilištu u Španjolskoj.

 

Podsjetimo, Klub zastupnika EPP-a će okupiti Radnu skupinu za međukulturalni i međuvjerski dijalog u Santiagu de Composteli kako bi obilježili 25 godina kao jedina grupa u Europskom parlamentu koja se intenzivno angažira u dijalogu s monoteističkim religijama, uključujući pravoslavnu, katoličku, protestantsku, islamsku i židovsku vjeru. Zovko aktivno sudjeluje u radu spomenute skupine kroz brojne misije i događaje, a 2019. godine je organizirala posjet izaslanstva BiH i dijalog s tamošnjim vjerskim vođama, kao i konferenciju prošle godine o društveno-političkim izazovima s kojima se suočavaju Hrvati i ostali katolici u Bosni i Hercegovini.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja