Zovko ugostila hrvatske novinare u Europskom parlamentu u Strasbourgu

Strasbourg, 5. srpnja 2017. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko je u sklopu programa Europske pučke stranke MYMEP (Moj zastupnik) ugostila u Europskom parlamentu u Strasbourgu deset novinara iz hrvatskih i bh. medija. Novinari koji su boravili u trodnevnom posjetu zastupnici Zovko su: Zoran Krešić, Večernji list, Manuela Bojo, Radio Herceg-Bosne Mostar, Ana-Marija Dedić, Radio Mostarska panorama, Milan Šutalo, Hrvatski medijski servis, Igor Šutalo, Hrvatski medijski servis, Ankica Posavljak, Hrvatska radio – televizija, Ana Popović, Večernji list, Miroslav Landeka, Slobodna Dalmacija, Mirjana Topić Landeka, Federalni radio, i Dejan Jazvić, Federalna novinska agencija (FENA).

Tijekom svog boravka u Europskom parlamentu novinari su se upoznali s radom zastupnice Zovko i njezinim svakodnevnim aktivnostima te su iz prve ruke vidjeli kako izgleda dan zastupnice Zovko tijekom održavanja plenarne sjednice u Strasbourgu.

Osim susreta sa zastupnicom Zovko, novinari su se susreli i s predsjedateljem Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta Davidom McAllisterom, prisustvovali su konferenciji Manfreda Webera, predsjednika Kluba europskih pučana u Europskom parlamenta, a Zoran Krešić i Milan Šutalo su zajedno sa zastupnicom Zovko sudjelovali u emisiji „Iz srca Europe“.

Također, susreli su se i s Alenom Legovićem i Ladom Juricom, odgovornim za komunikacije EPP grupe, te Violetom Staničić, voditeljicom Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu. Oni su novinare informirali o tome kako funkcionira Press služba EPP-a u Europskom parlamentu, koje sve aktivnosti Ured za informiranje organizira te koje se sve mogućnosti novinarima pružaju i koje alate imaju na raspolaganju koji bi im mogli pomoći i olakšati njihov svakodnevni rad prilikom informiranja hrvatskih građana.

Novinari su posjetili i novootvoreni Parlamentarium te su sudjelovali na plenarnoj sjednici na kojoj je potpredsjednice Europske komisije i visoke predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini govorila o europskom planu obrane i budućnosti Europe.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja