Susret zastupnice Zovko s Nevenkom Hercegom i Zdenkom Ćosićem

Bruxelles, 13. srpnja 2017. godine – Hrvatska eurozastupnica Željana Zovko susrela se jučer u Europskom parlamentu s Nevenkom Hercegom, predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, i Zdenkom Ćosićem, predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Povod susreta bio je održavanje sastanka Upravnog odbora Jadransko-jonske euroregije u Bruxellesu na kojem je Županija Zapadnohercegovačka postala punopravna članica euroregije.

Zovko je tijekom susreta čestitala Ćosiću na članstvu u Jadransko-jonskoj euroregiji te je također naglasila važnost i ulogu županija u procesu kandidiranja i provedbe projekata EU te istaknula kako je važno obrazovati zaposlenike javnih institucija, ali jednako tako i poduzetnike i građane, kako bi što učinkovitije mogli iskoristiti sredstva koja im stoje na raspolaganju.

Nakon susreta, zastupnica Zovko te predsjednici vlada Herceg i Ćosić prisustvovali su sastanku na kojem se raspravljalo o aktivnostima Jadransko-jonske euroregije te aktiviranju tematskih komisija za turizam i kulturu te promet i infrastrukturu i sudjelovanje u više europskih i prekograničnih projekata teritorijalne suradnje. Istaknuta je potreba udruživanja znanja, iskustva i stručnosti regija, gradova, gospodarskih komora i sveučilišta s prostora Jadransko-jonske regije.

Inače, Jadransko-jonska euroregija nastala je prije deset godina zbog potrebe za stabilizacijom i unaprjeđenjem suradnje regija na Jadranskome i Jonskom moru te djelovanja na zajedničkim projektima, a danas broji ukupno 29 članica lokalne i regionalne samouprave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Albanije i Grčke.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja