Zastupnica Zovko na sastanku EPP-a u Tallinu

Tallin, 7. rujna 2017. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjeluje u Tallinu na dvodnevnom sastanku Europske pučke stranke. Glavne teme o kojima se ove godine razgovara su nove sigurnosne prijetnje i izazovi za Europu kao što su cyberratovanje, dezinformiranje i lažne vijesti iz trećih zemalja, odnosi s Rusijom, te izgradnja europskih obrambenih kapaciteta. O ovim temama zastupnici europskih pučana će usvojiti i službene pozicijske dokumente.

Na skupu sudjeluje i Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, María Dolores De Cospedal, španjolska ministrica obrane, Jüri Luik, estonski ministar obrane, Mikhail Khodorkovsky, ruski opozicijski aktivist, osnivač Otvorene Rusije, Vladimir V. Kara-Murza, ruski opozicijski političar, potpredsjednik Otvorene Rusije, Grégoire De Saint-Quentin, general-pukovnik, zamjenik šefa stožera Operacije osoblja oružanih snaga, Bogdan Klich, bivši poljski ministar obrane, i Janis Sarts, direktor Strateškog komunikacijskog centra izvrsnosti NATO-a.

„Zbog niza događaja posljednjih godina, od izbjegličke krize, terorističkih napada, turbulentnih događaja na području Zapadnog Balkana, građani smatraju izuzetno važnim jačanje obrane i sigurnosti. Sukladno tome, politike EU-a moraju ići u tom smjeru, tj. jačanju zajedničkih i koordiniranih obrambenih i sigurnosnih kapaciteta, razvijanju dobrosusjedskih odnosa i suradnje s državama u okruženju, osobito po pitanju sigurnosti te pružanju potpore državama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama za članstvo u Europskoj uniji, kao jedan od najvažnijih zaloga EU-a za mir i sigurnost na njezinim granicama“, zaključila je Zovko.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja