Zovko u Splitu s mladim ambasadorima Europskog parlamenta

Split, 1. prosinca 2017. – Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko danas je boravila u Splitu u posjetu školama ambasadorima Europskog parlamenta, Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju i IV. gimnaziji Marko Marulić.

Učenici ovih srednjih škola su se tijekom provedbe ovogodišnjeg programa “Škola ambasador Europskog parlamenta” uz pomoć njihovih mentorica Marijele Gulin i Natalije Palčić, upoznali s radom i funkcioniranjem Europske unije, posebice Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnika koji Parlament predstavljaju, te sa zajedničkim europskim vrijednostima i pravima koja imaju kao građani EU-a.

Tijekom protekle školske godine učenici su, pod mentorstvom profesorica Gulin i Palčić, organizirali radionice u svojim i susjednim školama, tribine, proslavu Dana Europe, kvizove, igre, izrađivali su video prezentacije, plakate, snimali kratke filmove i sudjelovali na velikoj godišnjoj školskoj izložbi u Galeriji Emanuela Vidovića.

Zastupnica Zovko je navela da je izuzetno važno što ranije se upoznati s funkcioniranjem Europske unije te mogućnostima koje se pružaju svim njezinim građanima. Navela je kako zastupnici u Europskom parlamentu sudjeluju u donošenju odluka i politika koje utječu na svakodnevni život svih građane EU-a, a kao primjer je istaknula program za mlade Erasmus+ koji je usmjeren na jačanje znanja i vještina kao i unaprjeđivanje obrazovanja, osposobljavanja, rada u području mladih i sporta te zaposlenju europskih građana.

Zovko je čestitala učenicima, ravnateljima i svim profesorima koji su sudjelovali u promicanju zajedničkih europskih vrijednosti i naglasila je da su svojim trudom i zalaganjem itekako zaslužili da dobiju službeni status „Škola ambasadora Europskog parlamenta“.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja