Zovko: Novi sporazum dat će sukobljenim stranama u Gorskom Karabahu novi zamah u pronalaženju rješenja za stabilizaciju odnosa

Strasbourg, 4.srpnja 2018.

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko sudjelovala je jučer u Strasbourgu na raspravi o novom i pojačanom Sporazumu o partnerstvu između EU-a i Europske zajednice za atomsku energiju i Armenije.

Novi sporazum imat će za cilj ojačati politički dijalog i gospodarsku razmjenu između Europske unije i Armenije te potaknuti intenzivniju suradnju na području transporta, infrastrukture, energetike, zaštite okoliša.

Tijekom svog govora zastupnica Zovko je naglasila kako će se kroz novi sporazum direktno promicati temeljne Unijine vrijednosti u Armeniji.

„Borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, jačanje demokratizacije društva, vladavine prava, zaštita i promicanje temeljnih ljudskih prava i sloboda, najvažniji su interes Europske unije u Armeniji“, naglasila je Zovko.

Zaključno zastupnica Zovko osvrnula se i na sukob u Gorskom Karabahu: „Nadam se da će novi sporazum dati sukobljenim stranama u konfliktu Gorskog Karabaha novi zamah u pronalaženju rješenja za stabilizaciju odnosa. U tom pogledu, smatram kako je potrebno potaknuti dijalog između vjerskih i kulturnih vođa kako bi se na područjima sukoba smanjile napetosti te pronašlo trajno i zadovoljavajuće rješenja za mir i suživot“, zaključila je zastupnica Zovko.

Cijeli govor zastupnice Zovko možete pogledati u nastavku:

https://youtu.be/tlOJ3HPhtWQ

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja