Zovko govorila o Schengenu na XVIII. Međunarodnoj konferenciji o ulozi Katoličke crkve u  procesima europske integracije u Krakovu

Bruxelles / Krakov, 6.listopada 2018. – Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko ovaj tjedan sudjeluje na XVIII. Međunarodnoj konferenciji o ulozi Katoličke crkve u  procesima europske integracije u Krakovu. Konferencija se održava u organizaciji Europske pučke stranke (EPP), pontifikalnog  Sveučilišta Ivan Pavao II., Zaklade Konrad Adenauer u Poljskoj te Zaklade Robert Schuman iz Luxemburga.

Zastupnica Zovko sudjelovala je na drugom panelu u raspravi zajedno s bivšim predsjednikom Europske komisije Jacquesom Santerom, a koja se bavila problematikom, ulogom i širenjem Schengenskog prostora, gdje je naglasila sve dosadašnje uspjehe hrvatske strane u ispunjavanju uvjeta za skoru i uspješnu integraciju. Zastupnica je već ranije u Europskom parlamentu naglasila, te na konferenciji i ponovila, koliko hrvatska strana ozbiljno shvaća pripremu za ulazak u zajednički Schengenski prostor, pogotovo nakon europskog iskustva s migrantskom krizom 2015. godine. Uz to, naglasila je želju Hrvatske da kao punopravna članica Europske unije preuzme odgovornost i sudjeluje u nadzoru zajedničkog prostora.

Na Konferenciji se okupio veliki broj uglednih znanstvenika, političara i europskih dužnosnika, uključujući i predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija, predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska i bivšeg predsjednika Europske komisije Jacquesa Santera, koji su sudjelovali u raspravi.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja