Zastupnica Željana Zovko u Strasbourgu: “Pravo slobode govora kao jedno od temeljnih ljudskih prava ne smije biti selektivno korišteno.”

Strasbourg, 17 siječnja 2019.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je danas u Strasbourgu na raspravi o Azerbajdžanu, o slučaju Mehmana Huseynova.

Tijekom današnje plenarne rasprave zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, kao pregovarač Europske pučke stranke za Rezoluciju o Azerbajdžanu, naglasila je važnost donošenja novog sporazuma o partnerstvu između Europske unije i Azerbajdžana, ali i poštivanje pitanja vladavine prava, ljudskih prava i temeljnih sloboda koji moraju biti stavljeni u središte novog sporazuma, jačajući bilateralne odnose ovih dviju zemalja.

Rezolucija je pokazala zajedništvo političkih grupacija u pozivanju na hitno oslobađanje Mehmana Huseynova i pružanje profesionalne medicinske pomoći, ukazujući na važnost demokratizacije društva i zaštite ljudskih prava, naglasila je zastupnica Zovko.

Zastupnica Zovko također je naglasila da je cilj poslati poruku kako Europska unija ne namjerava prekinuti vezu i suradnju s Azerbajdžanom već ima za cilj, kao znak potpore, pomoći u pronalaženju rješenja i modela u ostvarivanju transformacije Azerbajdžana u demokratsko i tolerantno društvo.

Pravo slobode govora kao jedno od temeljnih ljudskih prava ne smije biti selektivno korišteno, sa pravima najslabijih se ne trguje nego se za njih borimo, što ću ja i činiti dokle god sam zastupnica u Europskom parlamentu, ali i poslije”, zaključila je Zovko.

 

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja