Zastupnica Željana Zovko sudjelovala na međunarodnoj konferenciji Hrvatske paneuropske unije i na međunarodnoj konferenciji Instituta za migracije i narodnosti

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je u petak 25.listopada 2019. na međunarodnoj konferenciji „Ishodi izbora za Europski parlament 2019. i izbori pred Europskom unijom – Prema predsjedanju Hrvatske u Vijeću Europske unije“ u organizaciji Hrvatske paneuropske unije. Zastupnica Zovko je kao jedan od govornika sudjelovala na panelu o predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije uz ministra vanjskih i europskih poslova RH Gordana Grlića- Radmana i kolegu zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera.

Tokom svog izlaganja zastupnica Zovko se dotakla važnosti predsjedanja Vijećem EU, povijesne prilike koju je Hrvatska dobila da pokaže što može učiniti za Europsku uniju. Navela je kako je integracija Zapadnog Balkana dugoročni cilj EU i važno sigurnosno pitanje za Hrvatsku koja kao najveći prijatelj zemalja koje teže europskoj integraciji i čuvar granice Europske unije mora budno raditi na očuvanju europskog projekta uz suradnju sa susjednim državama, a ponajviše sa Bosnom i Hercegovinom s kojom dijeli najdužu granicu.

U subotu 26. listopada 2019. zastupnica Zovko je otvorila 1. međunarodnu znanstvenu konferenciju „Globalizacija migracija, antiimigrantske stranke i ksenofobija: Refleksije na europska društva i države 21.stoljeća“ u organizaciji zagrebačkog Instituta za migracije i narodnosti. U svom govoru se osvrnula na aktualnu migrantsku situaciju u BiH i Europi te pohvalila inicijativu prof. Milardovića i cijelog Instituta za migracije i narodnost za organizaciju ovog vrijednog projekta i podizanje svijesti o problemu globalnih migracija u 21.stoljeću.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja