Zovko na AFET-u uputila pitanje premijeru Hotiju: Što mislite o uravnoteženosti europskog i američkog pristupa u posredovanju?

Bruxelles, 10. rujna 2020.

 
Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je u razmjeni mišljenja s premijerom Kosova Avdullahom Hotijem, kojem je ovo prvi posjet Europskom parlamentu nakon što je preuzeo dužnost premijera, a cilj posjeta je razgovor o razvoju dijaloga između Srbije i Kosova na Odboru za vanjske poslove.

Zovko je kao zamjenica koordinatora za vanjske poslove poželjela dobrodošlicu premijeru Hotiju  ispred EPP Grupe, naglasivši da njegov posjet Europskom parlamentu jasno pokazuje orijentiranost Kosova na Europsku uniju.

Zovko se u svom obraćanju fokusirala na rezultate postignute u prvih par mjeseci rada Hotijeve Vlade. „Svjedočili smo brojnim sastancima na visokoj razini između predstavnika Kosova i Srbije, kojima je iskazana obvezanost na dijalog.“, kazala je Zovko. „Pozdravljamo zajedničku izjavu od ovog tjedna o obvezanosti na usklađivanje s Europskom unijom, kao i sveobuhvatan zakonski obvezujući sporazum o normaliziranju odnosa od prošlog tjedna.“ Zastupnica Zovko je spomenula i odluku o ukidanju trgovinskih restrikcija, nazvavši je politički hrabrim korakom.

Zovko je na kraju svog obraćanju uputila pitanje premijeru Hotiju o njegovom stavu o uravnoteženosti europskog i američkog pristupa u posredovanju.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja