Zovko: Nova strategija za mala i srednja poduzeća treba se fokusirati na digitalizaciju, inovacije i obrazovanje

Bruxelles, 18. prosinca 2020. godine

Europski parlament usvojio je Izvješće o novoj strategiji za europska mala i srednja poduzeća. Zastupnici smatraju da ova strategija mora promicati primarne ciljeve ponovnog postizanja konkurentnosti kako na unutarnjem tržištu tako i u trgovinskim odnosima s trećim zemljama.

Izvjestiteljica iz sjene ispred EPP-a za mišljenje u Odboru za kulturu i obrazovanje, zastupnica Željana Zovko navela je da upravo u kulturnom sektoru djeluje veliki broj malih i srednjih poduzeća. Zahvaljujući amandmanima zastupnice Zovko, izvješćem je prepoznato da se u pandemiji pokazalo koliki značaj kulturni i kreativni sektor imaju za naše gospodarstvo i društveni život.

“Svjedoci smo značajnog porasta potražnje za digitalnim kulturnim sadržajima. Ako našim poduzećima pomognemo s digitalizacijom, to će mnoge od njih motivirati na veću konkurentnost u budućnosti.” – kazala je Zovko.

Izvješćem se ohrabruje i poboljšanje integracije poduzetničkih vještina u raznim fazama obrazovnog ciklusa, poziva na smanjenje administrativnog tereta i naglašava potreba za većim ulaganjem u istraživanje i inovacije.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja