Zovko: Biti van EU-a je izuzetno riskantna avantura u ovom vremenu

Bruxelles/Split, 12. siječnja 2021. godine

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko gostovala je u prvom ovogodišnjem izdanju emisije “Poteštat” na Televiziji Jadran.

U opsežnom intervjuu, Zovko je govorila o aktualnim događajima u Hrvatskoj i svijetu s posebnim osvrtom na pandemiju COVID-19 koja nas je sve pogodila, ali i na potres u Banovini te na reakcije iz Europe.

“Europa stoji uz vas. Ni jedan građanin, ma gdje on bio, neće biti nezaštićen.” – poručila je Zovko građanima Petrinje i Zagreba.

Također je prokomentirala događaje u američkoj politici, kao i u susjednoj BiH gdje su nedavno održani izbori u Mostaru.

“BiH je jedno sigurnosno pitanje za Republiku Hrvatsku, te je na nama da sačuvamo sigurnost s obje strane granice.” – istaknula je zastupnica.

Zovko je također otkrila kako hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu pripremaju zajedničku rezoluciju u kojoj će pozvati na veću dozu solidarnosti kako bi se Hrvatskoj pomoglo u ovim teškim trenucima.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja