Najava tjednih aktivnosti

Bruxelles/ Strasbourg, 7. lipnja 2021. godine

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovat će na plenarnoj sjednici tijekom koje će kao zamjenica koordinatora EPP-a u odboru AFET koordinirati rad grupe oko konačnih prijedloga rezolucija o slučajevima kršenja ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava.

U ponedjeljak će na sastanku delegacija EPP-a izvijestiti kolege u grupi o uspješnom okončanju trijaloga za pretpristupni fond IPA III za koji je bila izvjestiteljica dok će potom sudjelovati na pripremnom sastanku EPP-a za odbor AFET.

U utorak će prisustvovati na raspravama o EU digitalnoj COVID potvrdi, o pravu nadzora EP-a na procjene nacionalnih planova za oporavak i otpornost te o reakciji EU-a na nedavne poteze Bjelorusije.

U srijedu će sudjelovati na raspravi o pripremama ususret nadolazećeg samita G7 te samita EU-a i SAD-a, a potom će prisustvovati svečanoj dodjeli Nagrade publike Lux.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja