[Najava ] Zovko jedna od govornika na ovogodišnjem Dubrovnik forumu

Bruxelles/ Dubrovnik, 9.srpnja 2021. godine

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovat će na Dubrovnik forumu koji se održava u Dubrovniku ovaj vikend. Tema ovogodišnjeg Dubrovnik foruma usmjerena je na zajedničku raspravu o utjecaju pandemije koronavirusa na svjetsku ekonomiju i geopolitičke odnose.

Četrnaesti po redu Dubrovnik forum će na dva dana okupiti brojne europske dužnosnike, poput visokog predstavnika Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella, posebnog europskog predstavnika za dijalog Beograd – Priština Miroslava Lajčaka, povjerenice Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice, glavne tajnice Vijeća Europe Marije Pejčinović Burić, novoimenovanog visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta, ministre vanjskih poslova brojnih država članica EU-a i zemalja u okruženju te predstavnike raznih organizacija.

Zovko će uz Lajčaka, Schmidta i druge istaknute sudionike biti jedna od govornika na panelu „Međunarodna zajednica i Zapadni Balkan: kako okončati karantenu”, a tijekom kojeg će se raspravljati o trenutnom stanju reformi u državama zapadnog Balkana, njihovim europskim integracijama i podršci Europske unije u tom pogledu.

Dubrovnik forum PROGRAMME FINAL

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja