Zovko u Europskom parlamentu ugostila mlade čelnike iz Sjeverne Irske

Bruxelles, 24. ožujka 2022. godine

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove i potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a Željana Zovko ugostila je danas u Europskom parlamentu skupinu mladih čelnika iz Sjeverne Irske.

U razgovoru sa zastupnicom Zovko, mladi su spomenuli projekte na kojima rade kako bi pridonijeli dijalogu i pomirenju različitih zajednica u Sjevernoj Irskoj te su podijelili svoje viđenje o trenutnom stanju i posljedicama Brexita, koji je značajno onemogućio njihovo sudjelovanje u raznim europskim programima i inicijativama.

Zovko je pohvalila njihove napore i društveni angažman te su potom razmijenili mišljenja o načinima kojima Europska unija može pomoći u poboljšanju stanja, a Zovko je pritom posebno istaknula važnost poštivanja Protokola o Irskoj i Sjevernoj Irskoj te očuvanja Sporazuma na Veliki petak (Good Friday Agreement) za stabilnost i mir u Sjevernoj Irskoj.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja