Zovko i McAllister u Mostaru o povijesnoj odluci o dodjeljivanju kandidatskog statusa BiH

Mostar/Split, 17. prosinca 2022. godine

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a i Odbora za vanjske poslove EP-a Željana Zovko posjetila je s predsjednikom Odbora za vanjske poslove Davidom McAllisterom Bosnu i Hercegovinu.

Posjet je organiziran na inicijativu zastupnice Zovko, a započeo je na Sveučilištu u Mostaru gdje su se Zovko i McAllister susreli s v.d. dekanom Filozofskog fakulteta doc. dr. sc. Draženom Barbarićem i prodekanicom za međunarodnu suradnju Jelenom Jurčić.

Potom su u Gradskoj vijećnici u Mostaru održali sastanak s gradonačelnikom Marijem Kordićem te su posjetili Stari Most.

Prilikom boravka u Mostaru, Zovko i McAllister su se još susreli i sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednikom HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem.

Prilikom svih susreta istaknuta je povijesna odluka o dodjeli kandidatskog statusa BiH za pristupanje Europskoj uniji i važnost stabilne suradnje svih političkih vođa za napredak zemlje te ispunjavanje svih uvjeta za nastavak njezinog europskog puta.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja