Zovko u posjetu Južnoj Koreji i Japanu

Bruxelles, 18. prosinca 2022. godine

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a, Odbora za vanjske poslove i članica Pododbora za sigurnost i obranu Željana Zovko boravi u Južnoj Koreji i Japanu od 18. do 21. prosinca u sklopu misije Izaslanstva Pododbora za sigurnost i obranu.

Povod misiji Europskog parlamenta u Indo-Pacifik je sve agresivnije ponašanje Kine i prijetnje Sjeverne Koreje te važnost osnaživanja savezništva Europske unije s državama istomišljenicama u indo-pacifičkom području.

Članovi izaslanstva će se u trodnevnoj posjeti Seoulu i Tokiju sastati s brojnim visoko-rangiranim dužnosnicima u području sigurnosti i obrane, uključujući s južnokorejskim ministrom obrane Lee Jong-supom, posebnim predstavnikom za pitanja mira i sigurnosti na Korejskom poluotoku Kimom Gunnom, koordinatorom za Indo-pacifičku strategiju Limom Sangwoom, članovima Južnokorejskog odbora za nacionalnu obranu, posebnim savjetnikom premijera Japana Nobuom Kishijem, parlamentarnim zamjenikom japanskog ministra obrane Jirom Kimurom, članovima Doma vijećnika te predstavnicima japanske obrambene industrije.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja