Zovko s EPP grupom u San Franciscu i Silicijskoj dolini

San Francisco, 24. veljače 2023. godine

 

Željana Zovko, potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu, zadužena za odnose s Kongresom SAD-a, sudjelovala je u misiji Političke akademije Kluba zastupnika EPP-a na zapadnoj obali Sjedinjenih Država. Cilj misije bio je detaljnije se upoznati s američkom perspektivom u akademskom svijetu i digitalnom sektoru o transatlantskoj suradnji.

Prvog dana izaslanstvo EPP-a posjetilo je Silicijsku dolinu, gdje su održali niz sastanaka s visokorangiranim predstavnicima i direktorima vodećih digitalnih kompanija kao što su META, Alphabet i Cisco Systems. Pored  toga, Zovko je s izaslanstom posjetila i istraživački centar NASA AMES.

Misija je nastavljena sastancima na Sveučilištu Stanford, te sastancima s predstavnicima Stanford Europe Centra i okruglim stolom s istraživačima s Hoover instituta. Nakon ručka s profesorom Francisom Fukuyamom, izaslanstvo je posjetilo Odjel za informatiku Sveučilišta Stanford i Byersov centar za biodizajn.

U četvrtak su održani sastanci u San Franciscu u Uredu Europske unije i Uberu. Zovko se također sastala s generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Los Angelesu, Renee Pea, te s hrvatskom zajednicom u San Franciscu u Hrvatsko-američkom kulturnom centru.

 

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja