Najava: Zovko u Sevilli suorganizira konferenciju o sigurnosti i obrani Europske unije

Sevilla, 31. ožujka 2023. godine

Potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Željana Zovko će danas u Sevilli zajedno s Klubom zastupnika EPP-a održati konferenciju o sigurnosti i obrani Europske unije.

Konferencija će poslužiti kao platforma za razmjenu mišljenja članova EPP-a iz različitih parlamentarnih skupština o načinima stvaranja snažnije i otpornije Europske unije. Uvodni govor na konferenciji će osim zastupnice Zovko održati i španjolski zastupnik Juan Ignacio Zoido, a središnje izlaganje će održati povjerenik Margaritis Schinas. U drugom dijelu konferencije će biti održane dvije rasprave od kojih će Zovko moderirati prvi panel o novoj eri za sigurnost i obranu, a predsjednik Odbora za vanjske poslove David McAllister drugi panel o hibridnim prijetnjama na južnim vanjskim granicama Europske unije.

Podsjetimo, u okviru svoje potpredsjedničke uloge, Zovko koordinira smjernice vanjske politike među članovima EPP-a u parlamentarnim skupštinama NATO-a, OESS-a i Vijeća Europe. Nakon Tallinna i Helsinkija, događaj u Sevilli predstavlja još jednu u nizu konferencija koje Zovko ove godine planira suorganizirati u gradovima diljem Unije s ciljem približavanja europske rasprave domaćoj publici u državama članicama.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja