Zovko na plenarnoj sjednici o provedbi Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama, Europskoj godini vještina te godišnjim izvješćima o napretku Srbije i o napretku Kosova

Strasbourg, 8. svibnja 2023. godine

Zastupnici u Europskom parlamentu sastaju se ovaj tjedan na plenarnoj sjednici u Strasbourgu kako bi raspravljali i glasovali o nizu važnih pitanja. U središtu će biti plenarna rasprava “Ovo je Europa”, u okviru koje će njemački kancelar Olaf Scholz iznijeti svoja stajališta o izazovima i budućnosti Europe, a zastupnicima će se obratiti i portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa.

Željana Zovko, potpredsjednica Odbora za vanjske poslove, sudjelovat će u plenarnim raspravama, uključujući i o godišnjim izvješćima o napretku Srbije i o napretku Kosova, a u čije su konačne tekstove uključeni i njezini amandmani, te o trenutačnoj humanitarnoj i političkoj krizi u Sudanu. Pored toga, Zovko će u svojstvu koordinatorice Kluba zastupnika EPP-a za hitne rezolucije pregovarati na rezolucijama o slučajevima kršenja ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava s naglaskom na slučajeve u Alžiru, Bjelorusiji i Myanmaru.

Na plenarnoj sjednici će Zovko sudjelovati i u raspravama o izvješću o provedbi Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama u državama članicama EU-a te o početku Europske godine vještina. Europski parlament će također glasovati o tri zakona za provedbu Windsorskog okvira u jeku nedavnih pregovora EU-a i UK-a o međusobnim odnosima u Sjevernoj Irskoj, kao i  o nizu razrješnica institucija EU-a o proračunu EU-a za 2021. te o makrofinancijskoj pomoći Moldaviji.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja