Najava: Zovko na 14. ekonomskom forumu u Limassolu

Bruxelles, 5. listopada 2023.

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovat će krajem tjedna na 14. ekonomskom forumu u Limassolu na Cipru. Zovko će kao potpredsjednica Odbora za vanjske poslove podijeliti svoja iskustva u panel raspravi pod nazivom „Diplomacy, international relations and security“.

Ekonomski forum u Limassolu najveća je konferencija na Cipru gdje će predstavnici vlada, diplomati, ekonomisti i akademici sudjelovati na šest panel rasprava o aktualnim globalnim pitanjima, gospodarstvu, globalnom tržištu, financijama i ulaganju, međunarodnim odnosima, energetici, tehnologiji i poduzetništvu.

Zovko će na panelu zajedno s ministrom vanjskih poslova Cipra, Constantnosom Kombosom, britanskim visokim povjerenikom na Cipru, Irfanom Siddiq Obe, veleposlanicom Njemačke na Cipru, Anke Schlimm, te predstavnikom izraelskog veleposlanstva na Cipru, Orenom Anolikom analizirati različite perspektive o trenutnom i budućem smjeru  globalne i regionalne dinamike moći, te će raspravljati o sigurnosnim pitanjima, transatlantskom partnerstvu, odnosima Europske unije i Kine, te ulozi NATO-a u oblikovanju današnjih međunarodnih geopolitičkih odnosa.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja