Najava aktivnosti eurozastupnice Željane Zovko

Zovko na ređenju biskupa Majića u Banja Luci, a potom na godišnjoj konferenciji o vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici EU-a u Bruggeu te kongresu EPP-a u Bukureštu

Bruxelles, 1. ožujka 2024.

 

  1. U subotu 2. ožujka, zastupnica Zovko će prisustvovati ređenju novoimenovanog biskupa Majića u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure s početkom u 11:00 sati. Podsjetimo, Zovko je 2022. godine sa don Željkom Majićem, koji je tada bio ravnatelj Caritasa u Mostaru, organizirala konferenciju u Europskom parlamentu o stanju Hrvata i drugih katolika u Bosni i Hercegovini.

 

  1. U utorak 5. ožujka, zastupnica Zovko će u Bruggeu u svojstvu potpredsjednice Odbora za vanjske poslove predsjedati debati o prioritetima zajedničke vanjske, sigurnosne i obrambene politike na kojoj će sudjelovati i Delphine Pronk, veleposlanica, predsjednica Političkog i Sigurnosni odbor EU-a i zamjenica političkog ravnatelja EEAS-a. Ova debata odvija se u sklopu godišnje Međuparlamentarne konferencije o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici (ZVSP) te Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici (ZSOP) u okviru  parlamentarne dimenzije belgijskog predsjedanja Vijećem.

 

  1. Od 6. – 7. ožujka, zastupnica Zovko će kao potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu sudjelovati na stranačkom kongresu EPP-a u Bukureštu. Kongres se održava kao priprema za izbore za Europski parlament u lipnju, te će EPP na njemu potvrditi Ursulu von der Leyen kao svog vodećeg kandidata, usvojiti izborni manifest stranke i podsjetiti na uspjehe iz trenutnog mandata.
Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja