Zovko s AFET-om na misiji u Kazahstanu i Kirgistanu

Bruxelles, 21. kolovoza 2023. godine

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a Željana Zovko ovaj tjedan sudjeluje u misiji Odbora za vanjske poslove ( AFET) u Kazahstan i Kirgistan. Sedmeročlano izaslanstvo posjetit će ove dvije države kako bi razmijenili mišljenja o suradnji u suočavanju s višestrukim geopolitičkim izazovima.

Tijekom petodnevnog posjeta srednjoj Aziji, zastupnici će se susresti sa svojim parlamentarnim kolegama, dužnosnicima i ministrima vlada Kazahstana i Kirgistana, kao i s predstavnicima institucija i poslovne zajednice u regiji. Rasprave će se usredotočiti na širok raspon pitanja, među kojima su osobito regionalni razvoj i potencijal za bližu suradnju u trenutnom izazovnom geopolitičkom kontekstu, uključujući rusku agresiju na Ukrajinu i uvođenje sankcija EU-a Rusiji. Jednako tako, Zovko će se s kolegama sastati i s predstavnicima skupina civilnog društva aktivnih u područjima medija i zaštite ljudskih prava.

Web stranice Željane Zovko koriste kolačiće (cookies) kako bi se poboljšala funkcionalnost stranica. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja